rockprofeten

Rize of The D

Kategori: Förutspådda Recensioner

The D will rize again!

Apropå mitt pågående experiment med totalt oaltererad text. Det är ju lätt hänt att man stavar fel och nu skall jag ägna lite tid åt Tenacious D's kommande felstavade album. Stavningen är helt avsiktlig, så klart, nästan lite småkonstigt att de inte stoppade in några "metal umlauts" alltså prickar som är helt onödiga men ser mytologiska och mtsstgsxv, mystiska ut. Sorry, råkade skriva fel och fick lite damp.

 

En ganska smart marknadsföring startade på deras facebooksida. Rätt smart eftersom det är 1 554 325 människor som likat dem på facebook och därav kunde se deras event. Till en början bara en bild på en träram med lite rök och texten "Soon" på. En och en halv miljon fans började genast tala om detta. Soon måste betyda att ett nytt album är på väg. En snackis, helt enkelt.

 

Lite senare kom info om en tid och en länk till en hemsida. Oh, något stort kommer hända klockan 16:00 Californisk tid. Det finns t o m en länk som räknar ut vad klockan är i ditt land just denna tid. Här i Sverige var det kl 01:00 och jag satt bänkad vid laptopemn. Laptopen. Aha! Det är en ny låt. och en video! ...

 

Nope, Det var bara ett smakprov och bilden som förmodligen är omslaget till albummet. (för övrigt en osmakligt rolig illustration av en penisliknande fågel fenix) Smakprovet var några sekunder ur titelspåeret "Rize of the Fenix" och det lät awesome!

 

Men! Jag känner mig ändå lite besviken. Låten spelade de nämligen i sin helhet på spelningar redan 2010. Så det är knappast en nyhet. Men däremot fick vi ett datum. Sort of. Maj 2012. Något att se fram emot.

Spådom.

Med mina profetkrafter ska jag nu försöka föreställa mig det nya albumet. Jag har hört talas om att det skall finnas tre delar av titellåten. Dessa tre delar pratar han, Jack Black, om i en intervju. http://www.g4tv.com/videos/52976/jack-black-talks-kung-fu-panda-2-new-tenacious-d-album/. Han säger också att en låt som heter "senorita" kommer att vara med.

 

Okej, here it goose. Here's the prophecy:

- The D kommer att leverera ett album som går till rockhistorien som Tenacious D's tredje album och tredje bästa album.

- Titelspåret kommer komma i tre härliga delar som urskiljs med hjälp av en bokstav, en siffra och en rommersk siffra.

- Temat för hela albumet är mystik och sagoväsen men några låtar kommer att handla om sex. Och mat.

- Det kommer finnas en ballad där KG's mästerliga gitarrspel drunknar i ett av Blacks munnsolon.

- Det kommer också finnas en del där vi kan höra lite av Dave Grohls tuggumi.

- Dio kommer att titta ner på dem från sin himmel och le.

Förutsett betyg: 3. Albumet kommer inte vara textmässigt bättre än första eller andra albumet. Albumet kommer att innehålla 13 spår och ingen låt kommer att klassas som en hitlåt. Däremot kommer albumet som helhet hålla ihop bättre än sina föregångare. Vi kommer att sakna de korta humoristiska 2-minuterslåtarna men hitta gyllene gobitar i de långa medleyliknande spåren.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: